söndag 16 oktober 2011

Uvberget & uvbergsgrottan

Idag, söndag, samlades vi vid södra infarten till Oskarström, 16 barn och 2 ledare. Förväntningarna var stora hos barnen för idag skulle vi försöka hitta en grotta som vi hade hört talas om. Innan vi gick, ville Mille & Adam visa oss något som de hade hittat, så de tog täten och en liten bit in på en stig visade de ett dött vildsvin! Så häftigt, det var inte någon som hade sett ett dött vildsvin innan så det var coolt, tyckte alla.
Vildsvin



Vildsvinsspår?



Sedan började vi vandringen för att finna grottan! På vägen dit pratade vi om vad ordet strövare betyder och förslagen var många, men alla höll med om att betydelsen att vandra långt för att finna nya saker var en bra förklaring, för idag skulle vi gå långt!!


Lång vandring!




Turen var med oss och efter ca 30 min fann vi grottan och efter klättringen dit upp, tog vi en paus och pratade om själva grottan. Har någon bott där? Hur länge sedan var det? Hur kan vi veta om någon har bott där? För er som vill ta er till denna grotta så kan vi berätta att det har bott människor där! Arkeologer tror att det är en stenåldersgrotta och man har bland annat funnit en kniv, en pilspets och krukskärvor! Hur häftigt som helst!
Inne i grottan.

Cool stubbe!

Efter grottan var barnen inte nöjda, de ville klättra upp för hela berget, något som vi först inte hade tänkt! Men med så ivriga och villiga barn var vi tvungna att ta oss upp. Att klättra hela vägen upp var jätttttejobbigt! Men shit,va duktiga de var! Och väl uppe var det dags att fika vilket vi gjorde till en magnifik utsikt!



Utsikt!


Efter fikan lekte vi i skogspartiet på toppen och därefter var det dags att ta sig ner för berget igen. Det var svårt och halt, och några barn tyckte det var läskigt, men en stund senare var vi nere igen. Det var en utmaning och de klarade det galant.

Hela gruppen samlad!


Väl vid mötesplatsen mötte föräldrarna trötta men nöjda barn (tror vi!!) och vi ledare var trötta men otroligt nöjda efter denna härliga eftermiddag!

Strövarhälsningar Michaela & Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar